Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kotitalousvähennykset

 

Kotihoitopalvelu, avustus, seuralainen, ulkoiluapu ja kotisiivous -45%

 

Lahjo vanhempiasi tai isovanhempiasi- saat siitä verovähennystä!

  • ikkunanpesu, siivous, haravointi - haluttuja mummun ja taatan lahjoja.
  • Lahjavinkki verovähennyksellä: verhojen mittaus, osto, ompelu asiakkaan toiveiden mukaan ja ikkunanpesu - pitkävaikutteinen lahja ikkunan ääreen sidotulle vanhukselle.
  • Ulkoilua pienen seurakoiran kanssa joko kävellen, tai apuvälineen kanssa.
  • Luonto/grillausretki muiden samanikäluokan ihmisten kanssa, tai avustajan ja koirakaverin kanssa kahden

Omavastuu on 100 euroa/henkilö/vuosi. Enimmillään verovähennystä voimme saada 2400 euroa talouden kutakin veronmaksajaa kohti.

Avustamme tarvittaessa kotitalousvähennyksen hakemisessa, Täytämme halutessanne paperin yhdessä teidän kanssanne.

Myös konetyöstä saa verovähennyksen. Siis kun remontissa kaivinkone kaivaa vesi-, sähköjohto ym ojia tontilla, tai tehdään lumitöitä koneella tontilla tai hiotaan parkettia uudelleenlakkauksessa tai pestään höyrypesurilla laatoituksia tai painepesurilla terassia.

Kodinhoito sisältäen myös lastenhoidon on kotitalousvähennys kelpoinen -45%.

Kuljetuspalvelu pelkästään ei ole kotitalousvähennys kelpoinen, mutta yllä mainittujen palvelujen sisällä kelvollinen.

Huomatkaa, että esim. kaupungin palvelusta ette saa -45% takaisin. kannattaa olla tarkkana palvelua valitessaan ja ottaa selvää mahdollisita vähennyksistä ennen sopimksen tekoa.

SÄILYTÄ KOTITALOUSVÄHENNYKSEN HAKEMISTA VARTEN KUITIT, jotka sitten liitetään veroilmoitukseen.

 

 

 

Vero.fi sivulta kopioitua:

Jos työn tekee ennakkoperintärekisteriin merkitty yritys tai yrittäjä taikka yleishyödyllinen yhteisö, vähentää voi osan (45 %) laskussa olevasta työn osuudesta eli työkorvauksesta. Työkorvauksella tarkoitetaan ennakkoperintälaissa yrittäjälle, yritykselle tai yleishyödylliselle yhteisölle työn tekemisestä maksettua korvausta, joka ei ole luonteeltaan palkkaa.

Vähennykseen oikeuttaa tavanomainen kotitalous-, hoiva- tai hoitotyö sekä verovelvollisen asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustyö. Vähennyksen voi saada myös vastaavasta työstä, joka on tehty verovelvollisen ja hänen puolisonsa tai edesmenneen puolison vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten tai edellä mainittujen henkilöiden puolisoiden käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa. Tavanomaisuus‑vaatimus koskee sekä kotitaloustyötä että hoiva- ja hoitotyötä. Tavanomaisuudella tarkoitetaan työtä, jota tehdään yleisesti kodin ja siellä asuvien henkilöiden hyväksi.

Vuoden 2014 alusta kotitalousvähennyksen enimmäismäärä nostettiin 2 400 euroon. Muita muutoksia vähennykseen ei ole tehty.